SIEDZIBA
ASSECO POLAND

INWESTOR: Polnord
LOKALIZACJA: Warszawa, Branickiego 13
PROJEKT: 2008 – 2010
REALIZACJA BUDYNKU: 2010 – 2012
POWIERZCHNIA GLA: 20 500 m²

Siedziba firmy Asseco Poland S.A. stanowi główny budynek tworzonego w warszawskim Wilanowie parku biurowego WILANÓW OFFICE PARK. Trzykondygnacyjny budynek jest mocno eksponowany na skrzyżowaniu dwóch głównych ulic Wilanowa: Alei Rzeczypospolitej i ul. Branickiego. Bryła budynku składa się z pięciu segmentów otwierających się na urządzone, jako pejzażowe tereny zielone dziedzińce, które stanowią część założenia Wilanów Office Park. 

Czarne, dynamiczne, zaokrąglone na narożnikach płaszczyzny elewacji zostały poprzecinane nierdzewnymi wstęgami, utożsamianymi z technologiczną perfekcją i nowoczesnością, jaką reprezentuje Inwestor. Fasady wewnętrzne wykonane z indywidualnie zaprojektowanych ceramicznych żyletek i płyt o dużych gabarytach stanowią o powadze i stabilności właściciela obiektu oraz dopełniają wizerunku firmy Asseco Poland S.A.

Siedziba firmy Asseco Poland S.A. stanowi główny budynek tworzonego w warszawskim Wilanowie parku biurowego WILANÓW OFFICE PARK. Trzykondygnacyjny budynek jest mocno eksponowany na skrzyżowaniu dwóch głównych ulic Wilanowa: Alei Rzeczypospolitej i ul. Branickiego. Bryła budynku składa się z pięciu segmentów otwierających się na urządzone, jako pejzażowe tereny zielone dziedzińce, które stanowią część założenia Wilanów Office Park. 

Siedziba firmy Asseco Poland S.A. stanowi główny budynek tworzonego w warszawskim Wilanowie parku biurowego WILANÓW OFFICE PARK. Trzykondygnacyjny budynek jest mocno eksponowany na skrzyżowaniu dwóch głównych ulic Wilanowa: Alei Rzeczypospolitej i ul. Branickiego. Bryła budynku składa się z pięciu segmentów otwierających się na urządzone, jako pejzażowe tereny zielone dziedzińce, które stanowią część założenia Wilanów Office Park. 

Stanowiący serce budynku hol główny otwiera się poprzez w pełni przeszklone ściany i świetlik na tereny zielone. Wbudowany w fasady system napowietrzania i oddymiania połączony z zaawansowanym systemem detekcji dymu zapewnia bezpieczeństwo osób przebywających w holu. Zastosowane naturalne materiały wykończeniowe mają odzwierciedlać ciepły i otwarty klimat prowadzonej przez Inwestora firmy. Zastosowane naturalne drewniane okładziny ścienne i sufitowe , polski granit strzegomski na posadzkach oraz wysoka roślinność w postaci bambusów wpływają na prawidłowy odbiór wnętrza i samego budynku. Zastosowane ponadstandardowe wymogi akustyczne zapewniają doskonały klimat akustyczny wewnątrz budynku, co sprzyja skupieniu w pracy  zespołowi pracowników.

Stanowiący serce budynku hol główny otwiera się poprzez w pełni przeszklone ściany i świetlik na tereny zielone. Wbudowany w fasady system napowietrzania i oddymiania połączony z zaawansowanym systemem detekcji dymu zapewnia bezpieczeństwo osób przebywających w holu. Zastosowane naturalne materiały wykończeniowe mają odzwierciedlać ciepły i otwarty klimat prowadzonej przez Inwestora firmy. Zastosowane naturalne drewniane okładziny ścienne i sufitowe , polski granit strzegomski na posadzkach oraz wysoka roślinność w postaci bambusów wpływają na prawidłowy odbiór wnętrza i samego budynku. Zastosowane ponadstandardowe wymogi akustyczne zapewniają doskonały klimat akustyczny wewnątrz budynku, co sprzyja skupieniu w pracy  zespołowi pracowników.